Sök i den här bloggen

Translate

lördag 15 december 2018

"Stryparen" av Jonas Moström

"Stryparen" är den sjunde delen i Jonas Moströms serie om Johan Axberg, Sofia Waltin och de andra kriminalpoliserna i Sundsvall och det är den första boken i den serien som jag läst. Jag valde den eftersom jag ville ha lite jul/december-tema på böckerna nu och "Stryparen" börjar natten mot Lucia 2011. Ett annat skäl till att jag ville läsa den är att jag tycker om Moströms efterföljande serie om kommissarie Johan Axberg och psykiatrikern Nathalie Svensson. De böckerna kan ni läsa om genom att söka på författarens namn i sökrutan ovan. Så vad tycker jag då om den här boken? Den är till stilen lik de andra böckerna jag läst av Moström och den är hyfsat spännande och faktiskt med ett lite överraskande slut. Och det är alltid ett plus!

Natten mot Lucia drar den värsta snöstormen i mannaminne in över Sundsvall och det är också den natten som landstingspolitikern Göran Huldt stryps till döds på Sundsvalls sjukhus. Läkaren Erik Jensen har nattjour och kontaktar sin vän kriminalkommissarie Johan Axberg som tillsammans med sina kollegor tar sig dit och börjar utreda fallet. När sedan en läkare hittas mördad inser de att det kan finnas en seriemördare på sjukhuset. Inget blir bättre av att en snöstorm drar in och gör att sjukhuset snöar igen och blir helt isolerat från omvärlden under tre dygn. När ett tredje offer hittas död inser Johan att de måste arbeta snabbt för att ta fast mördaren innan ännu fler får sätta livet till, men kommer de att lyckas?

Jag tycker absolut att det här är en läsvärd bok och det är en mycket passande klapp till den spänningssökande 🎄 Vill man hellre lyssna på "Stryparen" så finns den också som ljudbok. Den är uppläst av Torsten Wahlund och den är 8 timmar och 29 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar