Sök i den hÀr bloggen

Translate

fredag 8 februari 2019

"Försvunnen" av Tina Frennstedt

Oj vilken bra bok!! đŸ‘đŸ» "Försvunnen" Ă€r den första delen i en ny deckarserie inspirerad av verkliga fall som utspelar sig i Malmö och pĂ„ Österlen och den fĂ„ngade mig direkt. Tina Frennstedt har skrivit en mycket rafflande bladvĂ€ndare som var spĂ€nnande in i det sista.

Kriminalinspektör Tess Hjalmarsson Ă€r chef för SkĂ„nes cold case-grupp och tillsammans med de andra tvĂ„ medlemmarna i gruppen tittar hon bland annat pĂ„ ett fall med en 19-Ă„rig kvinna, Annika, som försvann för sexton Ă„r sedan en sommarnatt pĂ„ Österlen. Fallet aktualiseras av att en dansk serievĂ„ldtĂ€ktsman som aldrig blivit gripen lĂ€mnar spĂ„r efter sig dĂ„ han begĂ„r nya brott i Sverige. Fingeravtryck kan knyta honom till ett av fĂ„ spĂ„r efter den försvunna Annika. Det gör att Tess och hennes grupp parallellt ocksĂ„ fĂ„r hjĂ€lpa de andra pĂ„ avdelningen Grova brott i jakten pĂ„ den mycket brutala förövaren. Kan det vara han som förde bort och/eller mördade Annika eller Ă€r kopplingen en slump?

Jag ser verkligen fram emot fortsĂ€ttningen pĂ„ den hĂ€r serien. Att den har en koppling till riktiga fall gör den Ă€nnu mer intressant. SĂ„ jag avslutar det hĂ€r inlĂ€gget med en uppmaning. Gillar ni den hĂ€r genren sĂ„ lĂ€s eller lyssna pĂ„ den hĂ€r boken! Ljudboken Ă€r upplĂ€st av Mirja Turestedt och den Ă€r 11 timmar lĂ„ng.

1 kommentar:

  1. Tack för tipset! Den hade jag helt missat! Nu ligger den i kön att lyssna pÄ... :)

    SvaraRadera