Sök i den här bloggen

Translate

lördag 2 februari 2019

"I betraktarens öga" av Susan Casserfelt

"I betraktarens öga" är den tredje fristående delen i Susan Casserfelts Höga Kusten-serie om konstnären Zeta och poliserna Kajsa Nordin och Christian Modig. Jag valde att lyssna på den och ljudboken är uppläst av Katarina Ewerlöf och den är 11 timmar och 35 minuter lång. Jag har haft svårt att få något riktigt grepp om den här serien från första början. Jag tycker att de har hög spänningsfaktor men på något sätt är alla tre böckerna lite för skruvade för att de ska tilltala mig fullt ut.

Den världskända konstnären Zeta har hållit sig undan all offentlighet de senaste två åren, men har nu gått med på att ställa ut sin konst i en hyllningsutställning till hennes ära hemstaden Örnsköldsvik. Några andra konstnärer ställer också ut samtidigt. Zeta har en stor hotbild mot sig så den lokala polischefen vänder sig till den den pensionerade kriminalinspektören Christian Modig och ber honom hjälpa till med säkerheten. Men innan Zeta ens hinner anlända till staden hittas en kvinna mördad nära konsthallen. Modig och de andra poliserna kan inte hitta någon koppling mellan offert och konstnären men det känns ändå som det kan finnas något där. Modig vänder sig till Kajsa Nordin som numera arbetar som polis i Stockholm och som har en relation till Zeta och ber om hennes hjälp. Hon är dock på semester i Spanien där hon lyckats bli inblandad i en trafikolycka som resulterat i att hon hamnat i häktet. Zeta som fortfarande inte kunnat bestämma sig för om hon ska åka till utställningen eller inte har fått nya hot skickade till sig. Även hon bestämmer sig för att Kajsa nog är den enda som hon litar så mycket på att hon kan be henne om hjälp. Men först måste hon få ut Kajsa från häktet i Spanien...

Det är absolut inget fel på spänningen i "I betraktarens öga" men precis som i de övriga delarna så blir det för mycket på något sätt. Jag är ändå glad att jag följde karaktärerna och deras äventyr hela vägen till slutet. För det här borde vara den sista boken om dem eftersom allt på ett eller annat sätt knyts ihop och får ett slut. Vill ni läsa om de två första böckerna i serien så sök på författarens namn i sökrutan ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar