Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 5 mars 2019

"Angelika" av Karin Valtersson

"Angelika" är en bok som jag hört mycket om och som jag tidigt bestämde mig för att läsa. Nu när det är gjort är jag glad över mitt beslut för det är en nervkittlande och lite annorlunda historia. Karin Valtersson har skickligt byggt upp spänningen och det är inte alls lätt som läsare att lista ut vad som hänt. Dessutom är boken mycket lättläst. Jag rekommenderar den varmt!

Mikaelas lillasyster Angelika är försvunnen. Systrarna har kanske inte haft den bästa relationen genom åren men när Angelikas man ringer och berättar att systern är försvunnen släpper Mikaela allt och reser till England där Angelika bott de senaste åren. Hon har svårt att tro att Angelika frivilligt skulle ha lämnat sin lilla femåriga dotter, men inte lika svårt att tänka att systern till slut lämnat sin dryga överklassmake. Men vart skulle hon ha tagit vägen? Och om hon stuckit, varför tog hon då inte med sig dottern? Mikaela letar efter svar men alla, förutom Angelikas två närmsta vänner, verkar tro på att hon faktiskt gett sig av av egen fri vilja. Det finns dock en del människor i systerns förflutna som verkar ha haft ett ont öga till henne och Mikaela tänker inte ge sig förrän hon hittat sin syster.

Vill ni läsa en spännande bok där inte själva polisutredningen står i fokus så tycker jag att ni ska läsa "Angelika". Föredrar ni att lyssna på böcker så finns den också som ljudbok. Den är uppläst av  Jessica Liedberg och den är 7 timmar och 56 minuter lång. Själv hoppas jag på att få läsa fler böcker av den här författaren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar