Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 13 mars 2019

"De 7 nycklarna" av Åsa Schwarz

Lite passande, eftersom internet fyllde 30 år i går, så har jag den senaste veckan lyssnat på "De 7 nycklarna" av Åsa Schwartz. Dessutom är det i dag källkritikens dag, vilket också känns passande med tanke på att den här boken handlar om de sju nycklarna till internet och vad som kan hända om de hamnar i fel händer. Naturligtvis är historien skruvad för att den ska bli spännande och i mitt tycke är karaktärerna på snudd till för naiva, men slutet är å andra sidan lite oväntat och intressant. Ljudboken är uppläst av Gunilla Leining och den är 9 timmar och 9 minuter lång.

Rebecka är en av sju internationella IT-profiler som har en nyckel till internet. De träffas regelbundet för att uppdatera systemet som styr trafiken på internet. Om de inte gör det kommer nätet gå ner och kaos skulle utbryta i alla moderna samhällen. En natt vaknar hon av att hon har en pistol riktad på huvudet och en röst viskar att hon ska överlämna sin nyckel. Rebecka tar sitt uppdrag på största allvar och har ett säkerhetssystem som larmar polisen så att hon kan få hjälp. Men trots att hon lyckas den här gången inser hon att hon och hennes familj är i stor fara när hon nås av nyheten att även flera av de andra nyckelbärarna utsatts för attentat och att några av nycklarna nu är i fel händer. Rebecka vet inte vem hon kan lita på och går under jorden för att försöka ta reda på vem som är ute efter nycklarna och för att försöka förhindra en katastrof.

"De 7 nycklarna" är inte den bästa boken jag läst eller lyssnat på, men den är underhållande och har ett högt tempo. Därför tycker jag att den är hyggligt läsvärd. Just nu går det dessutom att fynda den här boken i alla möjliga format på bokrean. Om jag kommer att läsa fler böcker av Åsa Schwartz vet jag inte, men det är inte omöjligt. Jag avslutar detta inlägg med att önska er alla en fin källkritikens dag, men kom ihåg att källkritik är viktigt alla dagar på året!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar