Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 27 mars 2019

"Högt spel" av Gösta Unefäldt

Nu har jag lyssnat på ännu en bok av Gösta Unefäldt - "Högt spel". Precis som de andra delarna jag lyssnat på så är den uppläst av Fredde Granberg och han passar verkligen för de här böckerna. Ljudboken är 9 timmar och 11 minuter lång. Det är inte den bästa av de delarna jag lyssnat på men som vanligt kan jag inte låta bli att charmas av både karaktärerna och storyn...

Virginia Kloss från Skattemyndigheten hittas död i havet vid en ö. Hon skulle har varit med på färjan till Sandefjord där hon skulle träffat sina norska kolegor. Bo Kronborg, numera chef vid polisen i Strömstad, bestämmer att Pernilla Bitén ska få leda utredningen av dödsfallet som kommer att visa sig vara mord. När Skatteverket utsätts för ett spektakulärt inbrott börjar man ana kopplingar mellan det och det faktum att Virginia varit ett transportbolag på spåren. Företaget verkar vara kamouflage för narkotikahandel. Men även Virginias man verkar ha motiv att vilja se sin fru död. Det blir en svängig utredning för poliserna i Strömstad.

Man kan inte annat än att gilla dessa böcker. Unefäldt bjuder på så mycket detaljer och anekdoter som kryddar historierna och gör dem både spännande och roliga. Jag är helt säker på att jag kommer att fortsätta att lyssna på den här serien! Vill ni läsa om fler böcker av den här författaren så sök på hans namn i sökrutan ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar