Sök i den här bloggen

Translate

lördag 2 mars 2019

"Ringen" av Kjell Ola Dahl (originaltitel: "En liten gyllen ring")

Förra året läste jag "Täcknamn: Hilde" av den här författaren och blev väldigt förtjust i den. Därför bestämde jag att det här borde vara en bra bok att lyssna på efter min andra operation. Tyvärr fastnade jag inte alls för "Ringen" på samma sätt som jag gjorde för förra boken. Den är inte lika bra helt enkelt, men visst är det en helt okej deckare. Bara inget som griper tag i och fastnar hos mig. Ljudboken är uppläst av Anders Blentare och den är 10 timmar och  51 minuter lång.

En söndagmorgon hittas ett naket kvinnolik. Fallet hamnar på kriminalkommissarie Gunnarstrandas bord och tillsammans med kollegan Frank ”Franken” Frölich försöker han ta reda på vem som mördade den unga Katrine Bratterud. Katrine som visar sig ha haft ett svårt liv, men som till slut har tog sig ur sitt missbruk och lämnade sin fd svartsjuke pojkvän bakom sig. Frågan för de båda poliserna är om det är den fd pojkvännen som inte kunde se henne skapa sig ett nytt liv eller om hon hade andra fiender. De hittar inget riktigt motiv till mordet och när sedan en man som figurerar i utredning också mördas tvingas de se på det hela med andra ögon.

Kjell Ola Dahl är en bra författare och jag gillade verkligen hans förra bok. "Ringen", som är den första boken i serien om Gunnarstranda och Frölich som ges ut på svenska, var enligt mig inte riktigt lika bra. Men fortsätter man att översätta böcker i den här serien är det inte alls omöjligt att jag läser åtminstone en till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar