Sök i den här bloggen

Translate

lördag 1 juni 2019

"Skallra" av Fiona Cummins (originaltitel: "Rattle")

Den senaste tiden har det blivit väldigt många svenska, norska och danska böcker för min del, men när jag såg vad som skrevs om "Skallra" så var jag bara tvungen att läsa den. Omdömena är verkligen lysande så mina förväntningar var stora och de motsvaras till viss del. Men på något sätt så fastnade jag aldrig riktigt för boken. Det var något med den som fick mig att vilja hålla den på armlängds avstånd och jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det var. Spänningen är det dock inget fel på och jag tycker att det är en bra deckare.

En för polisen okänd bensamlare har i massor av år fortsatt att hålla liv i familjens "företag" som går ut på att samla unika skelett och bendelar. Han bryr sig inte om ifall de intressanta "objekten" är vid liv när han hittar dem, men det är det som har fått polisen att omedvetet leta efter honom. Detta eftersom barn försvinner spårlöst och där de senast sågs eller där fynd av dem görs hittas skelettdelar efter kaniner. Förövaren har nu siktat in sig på två nya offer, sexåriga Jakey Frith och snart femåriga Clara Foyle. När så Clara försvinner får kriminalinspektör Etta Fitzroy och hennes kollegor fullt upp och jakten på psykopaten blir allt intensivare.

"Skallra" är första boken i Fiona Cummins Samlaren-serie. Jag vet inte om jag kommer att fortsätta läsa den. Det kommer i alla fall inte att bli nu eftersom det kommer så mycket spännande böcker för tillfället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar