Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 25 juli 2019

"Dockleken" av Caroline Engvall

Jag är verkligen omåttligt förtjust i Caroline Engvall och hennes böcker! "Dockleken" är den tredje och fristående delen i deckarserien om Ulrika Stenhammar och Lovisa Ling. (Jag har läst de tidigare delarna och ni kan läsa om dem genom att söka på författarens namn i sökrutan ovan.) Utöver att boken är väldigt välskriven så har den också (precis som de tidigare) ett viktigt budskap. Och bara av den anledningen så ska man läsa den här serien!

Kändispsykologen Amelia Ekdahl, med ett relationsprogram på TV4, kommer hem efter en lång arbetsdag. Hon ser fram emot att träffa sin familj, men när hon parkerar på uppfarten utanför villan i Stockholmsförorten Gamla Enskede ser hon något oroväckande svaja i ett träd. Innan hon hinner fatta vad hon ser har hon attackerats. Det sista hon ser innan hon dör är en porslinsdocka med långa mörka ögonfransar, rosiga kinder och klarblå ögon. Fallet hamnar på kriminalkommissarie Ulrika Stenhammars bord och det hela spetsas till av att Ekdahls är hennes och flickvännen Lovisa Lings grannar. Lovisa som är reporter blir också tilldelad att följa fallet och det kommer att bli allt annat än ofarligt för henne och Ulrika. Samtidigt kämpar de med sin ganska nya relation. När ännu en porslinsdocka hittas i samband med ett nytt misstänkt mordfall skärps läget och frågan är om någon kommer förstå sambandet innan det är för sent...

Läs "Dockleken" men börja med de två första delarna om ni inte redan läst dem! Alla tre böckerna passar perfekt nu i semestertider 🍓 Föredrar ni att lyssna på böcker så finns "Dockleken" också som ljudbok. Den är uppläst av Disa Östrand och den är 9 timmar och 44 minuter lång.

1 kommentar: