Sök i den hÀr bloggen

Translate

lördag 27 juli 2019

"Fallet Lisa" av Mikael Ressem

🐝 Japp, jag plöjer verkligen böcker för tillfĂ€llet! Speciellt ljudböcker. De Ă€r sĂ„ bra för man kan ha dem med nĂ€r man motionerar, nĂ€r man lagar mat, nĂ€r man ska sova osv. Av den anledningen (och eftersom jag just nu har semester) hinner jag för tillfĂ€llet med en hel massa spĂ€nnande historier. Jag har ocksĂ„, pga av att ryggen fortfarande krĂ„nglar, lĂ€ttare att lyssna Ă€n att sitta och lĂ€sa. För nĂ€r man lyssnar behöver man inte sitta still och det Ă€r just det min rygg har mest problem med... 🐝

Den senaste lyssnade boken Ă€r "Fallet Lisa" av Mikael Ressem. TyvĂ€rr har jag inte följt den hĂ€r serien frĂ„n början utan trillat in i den pĂ„ senare tid. NĂ„gonstans kĂ€nns det som att jag vet för mycket om karaktĂ€rerna nu för att börja frĂ„n början, men jag tĂ€nker inte svĂ€ra pĂ„ att jag inte nĂ„gon gĂ„ng kommer ta mig an ocksĂ„ de första böckerna i serien om ambulanssjuksköterskan Erik Sandström. "Fallet Lisa" Ă€r den sjunde delen i serien.

En tidig söndagsmorgon fĂ„r Erik och hans kollega Karin ett larm om en medvetslös man pĂ„ tĂ„gstationen i GĂ€vle. Mannen visar sig vara död och i svalget har nĂ„gon placerat en ung flickas ID-kort. Samtidigt fĂ„r Inger PĂ„lsson vid Falupolisen uppgifter om att man hittat en död man pĂ„ ett tĂ„g frĂ„n GĂ€vle till Falun. I en av offrets fickor hittar hon en italiensk springkniv som för tankarna till ett 17 Ă„r gammalt flickmord som hon utredde tillsammans med Birger AndrĂ©asson vid GĂ€vlepolisen. Detta fall har varken Inger eller Birger kunnat slĂ€ppa sedan mannen som de vet Ă€r en skyldige gick fri. Nu bestĂ€mmer de sig Ă„terigen för att göra allt för att hitta honom och den hĂ€r gĂ„ngen ocksĂ„ se till att han fĂ€lls för de brott han begĂ„tt.

"Fallet Lisa" Ă€r en perfekt bok för hĂ€ngmattan i sommar 🩋 Ljudboken Ă€r upplĂ€st av Fredde Granberg och den Ă€r 11 timmar och 10 minuter lĂ„ng. Vill ni lĂ€sa om fler böcker av Ressem sĂ„ sök pĂ„ hans namn i sökrutan ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar