Sök i den här bloggen

Translate

fredag 30 augusti 2019

"Bara ett liv" av Sara Blædel (originaltitel: "Kun ét liv")

Jag har ju utlovat att det ska komma fler böcker av Sara Blædel här på bloggen och nu är det dags för den tredje delen i serien om polisen Louise Rick. Den heter "Bara ett liv" och det är en spännande bok som avhandlar ett ämne som tyvärr känns alldeles för aktuellt hela tiden. Jag har lyssnat på den och den är uppläst av Helena af Sandeberg och den är 9 timmar och 9 minuter lång.

En tidig höstmorgon hittar en sportfiskare ett kvinnolik i vattnet vid Tuse Næs i Holbæk Fjord. Den lokala polisen behöver hjälp och mordkommissionen kallas in. Louise Rick som är kriminalassistent vid Köpenhamnspolisens våldsrotel blir omplacerad till den och får vara med och utreda fallet. Eftersom offret är en utländsk ung flicka misstänker de hedersmord och flickans pappa och bror hamnar i centrum av utredningen. Men så mördas ytterligare en ung flicka och denna gången är offret av dansk härkomst. Detta ställer allt på sin spets och Louise har svårt att se sambandet mellan morden. Flickorna var visserligen vänner men det är det enda som kopplar samman morden. År det en och samma mördare eller handlar det om två olika förövare?

Jag gillar Sara Blædels sätt att berätta och att handlingen i hennes böcker för det mesta känns så verklighetstroget. Jag rekommenderar varmt den här serien och kommer att fortsätta läsa/lyssna på den. Vill ni läsa om fler böcker av denna författare så kan ni göra det genom att söka på författarens namn i sökrutan ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar