Sök i den här bloggen

Translate

söndag 25 augusti 2019

"Blodspengar" av Anders Gustafson och Johan Kant

"Blodspengar" är den femte delen i Singöserien av Anders Gustafson och Johan Kant. Jag har inte varit med från början men har läst ett par av de tidigare delarna (ni kan läsa om dem genom att söka på författarnas namn i sökrutan ovan). Storyn är spännande och välberättad och jag ger den här boken ett betyg strax över medel. Ljudboken är uppläst av Katarina Ewerlöf och den är 10 timmar och 5 minuter lång.

På Fogdö Lax i norra Roslagen gör ägaren och hans vän en makaber upptäckt i en av fiskodlingens bassänger. De hittar en människofot. Norrtäljepolisen är snart på plats och efter dykningar hittas flera kroppsdelar, men inte huvudet. Offret visar sig vara en försvunnen kvinna. Kriminalinspektör Solbritt Andersson, som återhämtar sig efter en svår arbetsskada, är på semester med sin man men reser hem tidigare eftersom hennes mamma hamnar på sjukhus. Väl hemma dras hon in i utredningen av den styckade kvinnan.

Den här serien är lite småmysig samtidigt som den också är spännande och det gör att jag känner att jag vill fortsätta följa den. Nu ska jag däremot fortsätta att botanisera bland alla spännande ljudböcker och listan på de jag vill lyssna på bara växer och växer. Samtidigt som jag ser min möjlighet att lyssna "ifatt" på böcker som hela tiden tidigare halkat ner på att läsa-listan så kommer det också en massa spännande nyheter!! Och om ni tycker att det är dåligt med fysiska böcker här just nu så är det så eftersom ryggen tyvärr inte tillåter mig att sitta och läsa så mycket som jag skulle önska...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar