Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 1 augusti 2019

"Kniv" av Jo Nesbø (originaltitel: "Kniv")

Den tolfte(!!) delen i serien om Harry Hole är nu äntligen läst! Jo Nesbø är verkligen en mästare på nervkittlande spänning och "Kniv" är inget undantag. Även om det känns som att det numera kanske finns fler stråk av livsfilosofi i handlingen så är det fortfarande en riktig bladvändare. Jag har läst hela serien och jag har fortfarande inte tröttnat.

Harry Hole har ännu en gång nått botten. Hans hustru Rakel har till slut kastat ut honom, han har börjat dricka igen och till följd av det förlorat jobbet som utredare. Han är kvar vid polisen men det är mest en livboj som hans vänner där sträckt ut till honom så att han ska kunna ha något annat än alkohol att tänka på. En morgon vaknar han blodig och kan inte minnas något av kvällen innan. Det kommer att visa sig att han vaknat till sin värsta mardröm och som om inte det räcker verkar en fiende från förr ha bestämt sig för att både hämnas men också fortsätta med sina fruktansvärda brott. Det viktigaste för Harry är att han börjar minnas kvällen som helt försvunnit ur minnet.

Jag vet inte ens vilka ord jag ska ta till för att beskriva hur bra jag tycker "Kniv" och de tidigare böckerna i serien är. Läs dem! Vill ni hellre lyssna på den så finns den också som ljudbok. Den är uppläst av Jonas Malmsjö och den är 21 timmar lång.

Vill ni läsa om fler böcker av Jo Nesbø så sök på hans namn i sökrutan ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar