Sök i den här bloggen

Translate

fredag 9 augusti 2019

"Ön" av Ragnar Jónasson (originaltitel: "Drungi")

Nu har jag läst andra delen ("Ön") i serien om Hulda Hermannsdóttir och jag är lika imponerad av den som jag var av första delen - "Mörkret"Ragnar Jónasson har skrivit två böcker som ni bara måste läsa (och det kommer en tredje del eftersom det är en trilogi)! Det mest intressanta och också mest annorlunda är att författaren börjat berätta historien om Hulda bakifrån och det gör verkligen att serien sticker ut i genren. Jag längtar redan till nästa bok och hoppas att jag slipper vänta för länge på den.

Fyra vänner bestämmer sig för att tillbringa en helg på den isolerade ön Elliaey. Det är nästan 10 år sedan deras väninna mördades och de vill göra detta för att minnas och hedra henne. Men helgen urartar och det hela slutar med att bara tre av vännerna återvänder från helgtrippen. Kommissarie Hulda Hermannsdóttir tar sig an fallet och det blir allt annat än enkelt eftersom hon känner att de kvarvarande tre personerna undanhåller henne saker. Men hon kan så småningom koppla ihop fallet med det som hände för 10 år sedan och frågan är om rätt person dömdes för det mordet eller om det finns en seriemördare lös där ute?

"Ön" är mycket spännande, välberättad och intressant! Det är en riktigt bra bok och hittills en riktigt bra serie som jag bara måste uppmana er att läsa! Tyvärr verkar varken första eller andra delen finns som ljudbok så om ni är en av dem som föredrar att lyssna så tycker jag ändå att ni ska frångå det nu och faktiskt läsa dessa böcker! Nu när hösten börjar göra sitt intåg så är det här mysiga böcker att krypa upp i soffan med 🍂

(Vill ni läsa om första delen i serien så klickar ni bara på titeln i början av detta inlägg.)

Trevlig helg!! 💫

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar