Sök i den här bloggen

Translate

fredag 2 augusti 2019

"Pulver" av Sara Blædel (originaltitel: "Grønt støv")

Jag har tidigare läst två böcker av Sara Blædel, "De bortglömda" och "Dödsstigen", vilket är sjunde respektive åttonde delen i serien om polisen Louise Rick. Nu när jag kan botanisera relativt fritt bland ljudböcker bestämde jag mig för att börja från början med den. Av den anledningen har jag nu lyssnat på "Pulver". Jag tycker att den var riktigt bra och mycket spännande och rekommenderar den varmt. Jag gillar karaktärerna i böckerna. De har det där lilla extra som gör att man fastnar för dem.

Under en och samma helg inträffar två mord i Köpenhamn. På söndagseftermiddagen hittas en ung flicka strypt i en park och en journalist har tidigare mördats på Hotel Royals bakgård. Kriminalinspektör Louise Rick och hennes kollegor får fullt upp. Hon själv blir inkopplad på fallet med den unga flickan, men sysslar ändå med den andra utredningen. Detta eftersom det visar sig att hennes bästa väninna Camilla Lind, kriminalreporter på Morgenposten, kände den mördade journalisten. Camilla har bestämt sig för att gräva i det mordet och inget kan få henne att låta bli. Louise känner att hon vill hålla ett öga på vännen så att inte också hon råkar illa ut.

"Pulver" finns på svenska bara som ljudbok. Den är uppläst av Helena af Sandeberg och den är 8 timmar och 45 minuter lång. Nu kommer ni alltså att få läsa om fler böcker i den här serien här framöver. Vill ni redan nu läsa om sjunde och åttonde delen i serien så kan ni klicka på respektive titel i början av detta inlägg. Nu önskar jag er en trevlig helg! 🐳

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar