Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 28 augusti 2019

"Rovdjuret" av Jan-Erik Fjell (originaltitel: "Rovdyret")

Som jag längtat efter den här boken!! Jag är omåttligt förtjust i Jan-Erik Fjells serie om Anton Brekke! "Rovdjuret" är den fjärde delen(Ni kan läsa om de tre tidigare böckerna i serien om ni söker på författarens namn i sökrutan ovan.) Spänningen är på topp och som alltid när det gäller den här serien så är storyn fängslande och intressant och håller genom hela boken. Jag föredrar att lyssna på den här serien eftersom Niklas Engdahl gör ett fenomenalt bra jobb som uppläsare. Ljudboken är 11 timmar och 2 minuter lång.

Oscar Fiva har suttit i fängelse i åtta år för mordet på sin bästa vän Henrik Zahl. Han dömdes utan att någon kropp återfanns och har hela tiden hävdat sin oskuld. När så Zahls döda kropp plötsligt dyker upp är utredningsskandalen ett faktum. För vad polisen upptäcker är att han måste ha mördades alldeles nyligen - medan Fiva satt i fängelse. Kriminalkommissarie Anton Brekke sätts på att diskret försöka lösa fallet. Samtidigt kommer en fransk lönnmördare till Norge och när vänner till Fiva och Zahl dör inser Brekke att han kämpar mot starkare krafter än han någonsin kunnat ana...

Det mest sorgliga med att jag lyssnat klart på "Rovdjuret" är att väntan på nästa bok i serien börjar. Jag kan inte får nog av karaktärerna och inte heller av Fjells sätt att berätta. Det finns två böcker till på norska och jag hoppas verkligen att det inte dröjer alltför länge innan de kommer på svenska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar