Sök i den här bloggen

Translate

söndag 18 augusti 2019

"Vackra unga döda" av Jessica Fellowes (originaltitel: "Bright Young Dead")

"Vackra unga döda" är den andra delen i Mitfordmorden, en serie av Jessica Fellowes. Jag läste första delen, "Mysteriet på Asthall", för ett drygt år sedan och tyckte att den var så där sommarmysteriemysig (läs mer om det genom att klicka på titeln). Den andra boken sprider samma känsla med den skillnaden att den utspelar sig kring jul. Men det är en mysig pusseldeckare och gillar man den genren så är det här en bok jag rekommenderar.

Pamela Mitford ska fira sin 18-årsdag på Asthall Manor när det glada 20-talet nått sin höjdpunkt. Hennes storasyster Nancy övertalar sina föräldrar att bjuda in hennes njutningslystna, vackra unga vänner som utgör gräddan av den engelska societeten. Men kvällen blir inte alls som tänkt och under den skattjakt som anordnats mördas en av de unga männen. Polisen slår fast att mördaren måste vara tjänsteflickan Dulcie. Men Mitfordsystrarnas barnsköterska och förkläde Louisa Cannon är övertygad om att Dulcie är oskyldig och är fast besluten att rentvå henne.

Med tanke på hur "Vackra unga döda" slutar så kommer nog den här serien att ta en liten vändning och det känns i så fall uppfriskande. Jag vill gärna läsa mer om Louisas äventyr. Föredrar ni att lyssna på böcker så finns "Vackra unga döda" också som ljudbok. Den är uppläst av Frida Hallgren och den är 11 timmar och 31 minuter lång. Om ni inte vill ta er an den här boken nu så passar den väldigt bra till jul och nyår - så här kom alltså årets första tips på julläsning! ⭐️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar