Sök i den hÀr bloggen

Translate

söndag 1 september 2019

"Flickorna utan namn" av Mikaela Bley

September! 🍂 Hösten Ă€r pĂ„ gĂ„ng och jag börjar den med en mycket efterlĂ€ngtad bok, "Flickorna utan namn". Det Ă€r den fjĂ€rde delen i serien om journalisten Ellen Tamm och jag Ă€r verkligen mycket förtjust i dessa böcker. Och dĂ€rför Ă€r jag glad att kunna skriva att "Flickorna utan namn" inte gjorde mig det minsta besviken. Den hĂ„ller samma stil som de tidigare delarna och jag ger den ett högt betyg. Det Ă€r spĂ€nnande frĂ„n första till sista sidan.

En kall vinterkvÀll lÀmnar 17-Äriga Linns mamma av henne pÄ internatet TÀcktaholm. Det Àr en herrgÄrd som ligger ensligt belÀgen utanför Nyköping. Linn har haft det kaotiskt lÀnge och allt förvÀrrades dÄ hennes pappa tog livet av sig. Nu Àr det tÀnkt att skolan som antar flickor med olika diagnoser ska hjÀlpa henne att fÄ ordning pÄ livet. Men de andra eleverna Àr inte alla sÄ vÀlkomnande och snart hamnar hon i konflikt med nÄgra av dem. TV4-journalisten Ellen Tamm nÄs ungefÀr samtidigt av ett anonymnt tips om att en ung, oidentifierad kvinna hittats död i sjön Laken djupt inne i de sörmlÀndska skogarna. Hon bestÀmmer sig för att rapportera om det och nÀr de flesta av hennes kollegor tappar intresset dÄ fallet stÄr och stampar grÀver hon vidare. NÀr sedan ytterligare en ung mördad flicka hittas pÄ nÀstan samma stÀlle mÄste bÄde hon och polisen öka tempot. Vem kommer att komma sanningen pÄ spÄret först?

Man behöver inte ha lĂ€st de tidigare delarna för att lĂ€sa "Flickorna utan namn" men jag rekommenderar att man gör det eftersom alla böckerna Ă€r sĂ„ bra. Föredrar ni att lyssna pĂ„ den sĂ„ finns den som ljudbok. Den Ă€r upplĂ€st av Gunilla Leining och den Ă€r 9 timmar och 19 minuter lĂ„ng. Vill ni lĂ€sa om de tidigare delarna i serien sĂ„ sök pĂ„ Mikaela Bley i sökrutan ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar