Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 26 september 2019

"Mannen i trappan" av Inger Jalakas

"Mannen i trappan" är den tredje delen i Inger Jalakas serie om kriminalinspektör Margareta Nordin och det är den jag hittills tycker sämst om. Jag tycker inte riktigt att storyn lyfter och blir riktigt spännande utan att den mest maler på. Nu tyckte jag bra om de två första böckerna så jag kommer  att ge serien ytterligare tid att fånga mig igen. Ljudboken är uppläst av Maria Lyckow och den är 4 timmar och 42 minuter lång.

En pensionerad professor hittas hängd på Indoeuropeiska Institutets vind i Göteborg. Man kan snart konstatera att det inte handlar om självmord utan att mannen mördats. Det visar sig att mannen kom som flykting till Sverige under andra världskriget, men vem var han? Margareta Nordin och hennes kollegor har fått en svår nöt att knäcka. Samtidigt får Margareta veta att hennes mamma saknas efter tsunamin i Thailand. Det blir en tuff tid för henne, med att dels försöka hitta en mördare men också hitta en väg framåt i livet utan sin mamma.

Eftersom boken inte är så lång så vill jag inte skriva för mycket om handlingen. Gillar ni Inger Jalakas tidigare böcker så ska ni så klart ge även den här en chans, om ni inte redan gjort det. Själv kommer jag som sagt att fortsätta följa serien och se om den lyfter igen.

För mig börjar helgen i dag så jag tänkte passa på att önska er en riktigt trevlig och fin helg!! 🧡

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar