Sök i den här bloggen

Translate

lördag 28 september 2019

"Oskuld" av Kicki Sehlstedt

Det här är bra! Och aktuellt! "Oskuld" av Kicki Sehlstedt är den andra och fristående boken i serien om om Aida Svantesson och Kajan Berglund och den är minst lika bra som den förra boken, "Sweet Lolita". Sehlstedt har skrivit två mycket spännande böcker, men de är också båda väldigt samhällsviktiga och intressanta. "Oskuld" utspelar sig en stor del på nätet bland influencers, deras följare, hatare och troll. Det är verkligen nätets baksida som visas upp och hur lätt det är att låta hatet flyta fritt. Jag kan bara uppmana alla att läsa den här boken!

Influencern Linn Alvén försvinner spårlöst natten efter hennes 18-årsfest. Ett halvår senare famlar polisen fortfarande i mörkret då de inte kommit närmare lösningen på försvinnandet. Kriminologiprofessorn Kajan Berglund kopplas in för att hjälpa dem framåt och hittar ganska snabbt både luckor och misstag i utredningen. Kajan får också hjälp av sin inneboende, den nyblivna mamman och journalisten Aida Svantesson, som snabbt blir besatt av att ta reda på vad som hänt Linn. Ledtrådarna leder dem in i internets mörkaste hörn där kvinnohatet flödar fritt.

"Oskuld" är som sagt en mycket bra och ohyggligt spännande bok med ett högt tempo som gör den näst intill omöjlig att lägga ner. Läs den! 🧡 Och vill ni hellre lyssna på den så finns den också om ljudbok. Den är uppläst av My Holmsten och den är 10 timmar och 9 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar