Sök i den här bloggen

Translate

måndag 7 oktober 2019

"Frostnatt" av Philip Birk

"Frostnatt" är den andra boken i Philip Birks serie om Tom Grip. Första boken heter "Kyldygnet" och den kan ni läsa om genom att klicka på titeln. Jag kan ju avslöja så mycket att jag gillade den och därför nu har lyssnat på "Frostnatt". Den lever inte riktigt upp till de förväntningar jag hade på den för jag hade hoppats på att bli lika wow:ad av den här också, men det blev jag inte. Men det betyder inte att boken är dålig utan den är mycket spännande och med ett högt tempo som gör att man bara vill lyssna vidare.

Konsttjuven Tom Grip har hållit en låg profil länge men ett avslöjande av hans nya utseende gör att han tvingas återvända till sin hemstad Stockholm för första gången på elva år. Snart står det klart att det fanns en tanke med att få honom att komma hem. Nationalmuseum utsätts för en rafflande stöld då Anders Zorns berömda målning Midsommardans stjäls under uppseendeväckande omständigheter. Modus operandi gör att misstankarna faller på Grip. För att rentvå sitt namn måste nu Tom att finna den skyldige. Jakten på upprättelse försvåras dock av polisen, gamla fiender och en kristen sekt. När det visar sig att också Toms flickvän Veronica har personliga kopplingar till de inblandade och att hon är i fara krymper hans handlingsutrymme dramatiskt...

Ska man läsa den här boken så borde man absolut ha läst den första delen först så har ni inte redan gjort det så börja med den. Sedan kan ni krypa upp i soffan och ta er an "Frostnatt" som är en alldeles perfekt bok att kura med under kyliga höstdagar 🍂🍁 Väljer ni att lyssna på den så är ljudboken uppläst av Björn Bengtsson och den är 11 timmar och 9 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar