Sök i den här bloggen

Translate

lördag 19 oktober 2019

"Klickad" av Karin Bojs

Den här boken hade jag sparat för att lyssna på under Nobelveckan då pristagarna tillkännages. Detta eftersom det är temat i "Klickad". Men just nu händer det så mycket annat så jag har helt enkelt halkat efter i läsandet och lyssnandet. Som tur var hade jag förberett inlägg här på bloggen för annars hade varit tomt här under en lite längre tid. Men nu har jag äntligen lyssnat på Karin Bojs bok som jag tycker är helt okej, men kanske inte så där superspännande som jag hade hoppats på. Däremot så är storyn välberättad och intressant och jag skulle absolut vilja fortsätta följa journalisten Doris!

Doris är vikare på en stor tidning i Stockholm och har precis skrivit en mycket klickad artikel där hon avslöjar en kommunpamp. Men i stället för att få fortsätta följa efterspelet av det får hon i uppdrag att bevaka och rapportera om Nobelpristagarna. Hon är inte helt nöjd med det eftersom hon är beroende av att bli klickad för att få fortsätta arbeta på tidningen. Doris får också det tragiska beskedet att hennes träningskompis har hittats död. Från polisens håll misstänker man inte att det skulle vara något annat än en naturlig död men Doris kan inte släppa väninnans död. Hon gräver i det och blir mer och mer övertygad om att vännen faktiskt mördats. Samtidigt som hon som hon letar efter en mördare och rapporterar om forskare med stora egon, nya rön om schizofreni och kreativitet tampas hon också med att hjälpa sin sjuka men genialisk bror som fått en ny skum god man.

"Klickad" är Bojs första deckare (men absolut inte hennes första bok) och hon gör en helt godkänd debut i den genren. Ljudboken är uppläst av Lo Kauppi och den är 7 timmar och 40 minuter lång.

Nu önskar jag en trevlig lördagkväll och en fortsatt fin helg!! 🍁🍂

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar