Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 29 oktober 2019

"Under nio nätter" av Denise Rudberg

Att läsa en ny Denise Rudberg-bok är alltid en härlig upplevelse! Jag tycker väldigt mycket om hennes elegant crime-serie om Marianne Jidhoff och hennes utredningsgrupp. Det är överklass och elegans blandat med rå ondska och girighet och allt tillsammans blir mysiga pusseldeckare. "Under nio nätter", är som titeln antyder, den nionde boken i serien och den håller samma klass som de tidigare delarna. Jag har skrivit det förr men nämner det igen - är ni ute efter hårdkokta polisdeckare så ska ni välja något annat. Gillar ni däremot att klura och mysa så är det här en perfekt bok för mörka höst- eller vinterkvällar!

För ett drygt år sedan satt en man på sin balkong när han plötsligt hörde ett konstigt ljud. Det lät som ett desperat rop, en duns och sedan tystnad. Han ringde 112 men efter det hände inte något mer för mannens del. Det han hört konstaterades av polisen vara en man som tagit livet av sig genom att hoppa från sin balkong. Nu, dryga året senare, kontaktas Jidhoffs utredningsgrupp av dottern till mannen som dog. Hon tror inte att pappan tog sitt liv och vill att utredningen öppnas. Något som gruppen bestämmer sig för efter att ha kollat på de papper och bevis som dottern samlat på sig. Den döde mannens fru är en stor profil inom inredning och stil och driver ett eget företag. Hon har en ny sambo och blir inte jätteglad över nyheten om att exmakens död ska utredas igen. Även sonen till den döde är tveksam till att polisen återigen ska gräva i det som hände och i familjens affärer...

"Under nio nätter" är en bra och smågullig deckare som jag varmt rekommenderar. Man behöver inte ha läst de tidigare delarna för att uppskatta den, men mitt tips är att man gör det. Jag ser fram emot, och hoppas att vi får, fortsätta följa utredningsteamet på Östermalm.

"Under nio nätter" finns också som ljudbok. Den är uppläst av Anna Maria Käll och den är 8 timmar lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar