Sök i den här bloggen

Translate

fredag 22 november 2019

"Ensamvarg" av Christina Erikson

För snart ett år sedan läste jag "Din vän Forsete" som är den första boken i Christina Eriksons serie om polisen Elias Svensson och författaren Cornelia Lind. Jag tyckte att den var bra och bestämde mig för att fortsätta följa serien. "Ensamvarg" är den andra delen och jag har lyssnat på den nu. Ljudboken är uppläst av Marie Richardson och den är 11 timmar och 50 minuter lång. Precis som den förra boken är "Ensamvarg" spännande och storyn är intressant. Serien fortsätter att sticka ut och jag vill definitivt läsa mer om de här karaktärerna och deras fortsatta utredningar.

En tidig septembermorgon hittas en styckad kropp vid en återvinningsstation i centrala Stockholm. Elias Svensson och hans kollegor börjar utreda fallet och snart leder misstankar och bevis mot boenden för ensamma flyktingungdomar. Det finns misstankar om att de utnyttjas sexuellt och det verkar som om någon eller några är beredda att döda för att inte sanningen ska komma fram. Författaren Cornelia Lind kämpar mot sin före detta man i en vårdnadstvist, vilket tar mycket på hennes krafter. Men när Elias ber henne om hjälp ställer hon upp. Samtidigt fortsätter den mystiske Forsete att gäcka Elias och han ber sin kollega Lena gräva i det. Forsete påstår sig stå på polisens sida men är det verkligen så?

Jag fortsätter mina julklappstips och lägger båda böckerna i den här serien på listan 🎅🏻 Det är bara att hoppas på att tomten har dem med sig till er som inte redan läst dem! Nu önskar jag alla en riktigt trevlig helg!

🎄Snart kommer jag att försöka mig på ett lite mer renodlat jultema på böckerna. Men eftersom det fortsätter att komma så mycket spännande deckare utan jultema kommer jag nog inte lyckas helt med det... Men jag lovar att bjuda på så mycket julkänsla jag bara kan!🎄

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar