Sök i den här bloggen

Translate

söndag 24 november 2019

"Skuggjägaren" av Camilla Grebe

Jösses vilken bra bok!! Har jag precis läst årets bok? 2019 har det hittills kommit så många spännande, intressanta och välskrivna deckare men "Skuggjägaren" slår dem nog allihop. Jag kunde verkligen inte lägga ifrån mig den innan den var utläst och efteråt går det inte att låta bli att fortsätta tänka på den. Camilla Grebe tillhör mina favoritförfattare och här berättar och knyter hon ihop en gripande och nervkittlande historia som sträcker sig från 40-talet hela vägen till idag.

En februarinatt 1944 hittas en död kvinna fastspikad i golvet i Klarakvarteren i Stockholm. Mördaren hittas aldrig. 30 år senare hittas en kvinna mördad i en liten förort till huvudstaden. Även hon är fastspikad i golvet. Polisen Britt-Marie är med och utreder fallet på 1970-talet. Hanne blir inblandad i det på 1980-talet och Malin, som är verksam idag, kommer att få det som ett cold case. Samtidigt kämpar de alla tre med fördomarna mot kvinnliga poliser. Jakten på mördaren kommer att forma dem och fallet kommer att få förödande konsekvenser för alla tre.

Om ni inte brukar läsa så mycket men ändå vill läsa något så ska ni välja "Skuggjägaren". Känner ni någon som vill ha en riktigt spännande och intressant deckare i julstrumpan så är det den här boken ni ska slå in 🎁

"Skuggjägaren" är den fjärde och fristående delen i serien Flickorna och mörkret och den finns också som ljudbok. Den är uppläst av Katarina Ewerlöf och den är 13 timmar och 9 minuter lång.

Vill ni läsa om fler böcker av Camilla Grebe så sök på hennes namn i sökrutan ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar