Sök i den här bloggen

Translate

söndag 29 december 2019

"I hemlighet begravd" av Viveca Sten

Den här boken har legat här och väntat på att bli läst ett bra tag nu. Eftersom den har en stark sommarkänsla har jag helt enkelt inte haft lust att ta mig an den under hösten och vintern. Men nu har jag läst den (uppenbarligen hjälpte det att julen tog slut...) och som vanligt när det gäller Viveca Stens böcker så är det lättläst och spännande. "I hemlighet begravd" är den tionde delen i Sandhamnsserien.

Under ett byggprojekt i augusti hittas skelettdelar på Telegrafholmen mittemot Sandhamn. Fallet hamnar på Thomas Andreassons bord. Man kan konstatera att skelettet är gammalt men inte om det är en man eller kvinna. Poliserna börjar kolla på försvunna personer och spåren pekar mot två kvinnor som försvann tio år tidigare. Nora Linde är sjukskriven efter ett tragiskt brottmål och hon plågas av mardrömmar. Hon dricker för mycket och kan inte sluta älta sitt misslyckande. Men när hon hör talas om fynden på Telegrafholmen börjar hon med en egen privatutredning. Allt för att försöka gottgöra sitt dåliga samvete men också för att hon misstänker att offret kan vara en ung kvinna som hon anlitade som barnvakt för många år sedan. Att hennes privatspaningar kommer bli farliga för henne och hennes familj tänker hon inte på och inte heller att hon riskerar vänskapen med Thomas.

Naturligtvis finns "I hemlighet begravd" också som ljudbok. Den är uppläst av Katarina Ewerlöf och den är 11 timmar och 33 minuter lång. Jag rekommenderar varmt den här boken och kommer så klart att fortsätta läsa Stens böcker i framtiden. Vill ni läsa om fler böcker av henne så kan ni söka på hennes namn i sökrutan ovan.

1 kommentar:

  1. Har precis lyssnat klart på denna. Längtar till sommaren nu.... :)
    Hyfsat bra, följer de tidigare böckernas stil.
    Gott slut och Gott nytt 2020!!

    SvaraRadera