Sök i den här bloggen

Translate

söndag 1 december 2019

"Julen i Cornwall - En julsaga" (del 1 av 4) av Liz Fenwick (originaltitel: "A Cornish Christmas Carol")

❄️ Första advent! 🕯Vad fort tiden har gått... och tyvärr kan jag inte hålla det jag utlovade för några dagar sedan. Jag trodde mig ha hittat en ljudbok att följa dag för dag fram till julafton men hade missuppfattat det hela. I stället har jag hittat ett par advent- och julberättelser i vardera fyra delar som man t.ex. kan följa varje advent. Jag håller inte heller löftet om fler tips till de yngre läsarna just nu men det kommer att komma i alla fall ett sådant inlägg till. ❄️

"Julen i Cornwall" av Liz Fenwick är den första av de två böckerna jag tänkte tipsa om. Det är en feel good-historia så vill du ha deckartips kan du sluta läsa nu. Det är som vanligt när det gäller böcker i den här genren lättläst och lättsmält. Jag har lyssnat på första delen av fyra och kommer att lyssna på resten av delarna fram till jul. Därför skriver jag bara lite kort om handlingen nu.

Den hårdföra tv-producenten Abigail Scorrier har inte mycket till övers för julen. Det har inte alltid varit så utan som liten älskade hon julen i sin barndoms Cornwall. Men allt ändrades av en tragisk olycka och nu vill hon slippa allt som har med julen att göra. När så omständigheterna gör att hon till årets jul tvingas resa tillbaka till Cornwall händer återigen saker som kommer förändra hennes liv.

"Julen i Cornwall" är inspirerad av Charles Dickens "En julsaga" och det ska bli mysigt att fortsätta följa den. Ljudboken är uppläst av Rachel Molin och denna första del är 1 timme och 9 minuter lång.

Det kommer att komma ytterligare ett liknande tips under dagen men jag önskar er nu en riktigt mysig första advent! 💫

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar