Sök i den här bloggen

Translate

måndag 2 december 2019

"Offer 2117" av Jussi Adler-Olsen (originaltitel: "Offer 2117")

Återigen har jag läst en bok jag längtat väldigt mycket efter, "Offer 2117". Det är den åttonde delen i Jussi Adler-Olsens serie Avdelning Q. Serien har hela tiden varit brutal, otroligt spännande, intressant men också väldigt underhållande. Successivt tycker jag också att böckerna blivit mörkare och allvarligare och i "Offer 2117" tas ytterligare ett steg i den utvecklingen. Någonstans känns det som att detta är brytpunkten där den underhållande tonen försvinner eller åtminstone kommer att tonas ner - om det ska bli fler böcker i serien.

I över 10 år har Assad arbetat tillsammans med Carl och Rose på Avdelning Q, Köpenhamnspolisens cold case-avdelning. De har löst många svåra fall tillsammans men varken Carl eller Rose har riktigt lärt känna Assad. I flyktingvågens spår kommer hans förflutna fram och han tvingas ta itu med det. Hemligheter kommer upp till ytan men också överraskningar som kommer att förändra hans liv. Carl och Rose bestämmer sig så klart att hjälpa honom hämnas det monster som förstört hans liv. Samtidigt tampas gruppen med en ung kille som ringer dem och berättar att när han nått nivå 2117 ska han halshugga sina föräldrar och sedan fortsätta sin attack på Köpenhamns gator. Honom måste de hitta och stoppa så snabbt det bara går.

"Offer 2117" är bra, spännande och fängslande men det är inte den boken i serien som jag tycker bäst om. Men den är så klart läsvärd och blir det en fortsättning kommer även den boken att hamna i mina händer. Naturligtvis hamnar "Offer 2117" på min lista över julklappstips 🎄

"Offer 2117" finns också som ljudbok. Den är uppläst av Stefan Sauk och den är 16 timmar och  52 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar