Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 17 december 2019

"Ondskan är alltid steget före" av Laila Lager

❄️ Ännu en bok med vintrig inramning ❄️ Jag har lyssnat på "Ondskan är alltid steget före" av Laila Lager och jag tyckte att det var en positiv ny bekantskap. Det är spännande och storyn är intressant och otäck. Att det dessutom bjuds på en del överraskningar är den där extra lilla kryddan som förstärker helhetsintrycket. Ljudboken är uppläst av Matias Holm och den är 3 timmar och 54 minuter lång.

En man hittas brutalt mördad i Dalarna och Stockholmskommissarien Waldemar Jörgensen och hans kollega Linda Back kopplas in på fallet. Bara några dagar senare korsfästs en man i Stockholms skärgård. Det finns bevis på att de båda offren känner varandra och att de båda verkar ingå i ett pedofilnätverk med bas i ett frikyrkosamfund och i ett väletablerat familjehem. Med gud som täckmantel har pedofilerna under många år kunnat agera ostört. Waldemar och Linda försöker spåra de barn, numera vuxna kvinnor, som bott i familjehemmet. De hittar alla utom en som verkar ha försvunnit från jordens yta. Det kvinnorna berättar är så grymt att poliserna har svårt att ta det till sig. Men de inser också att det finns ett hämndbegär. Nu måste de hitta den sista kvinnan...

"Ondskan är alltid steget före" är en brutal och hemsk bok som avhandlar fruktansvärda saker. Så en liten varning är på sin plats. Men jag tycker att den är läsvärd så jag rekommenderar den definitivt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar