Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 4 december 2019

"Snösystern" av Maja Lunde (originaltitel: "Snøsøsteren")

Nu kommer mitt nästa tips på en julbok riktad till den yngre läsarkretsen. Den riktar sig till 6-9 åringar men jag tycker att "Snösystern" är för hela familjen. Maja Lunde har skrivit en charmig, gullig och lite sorglig julberättelse som fastnade i mig.

Julian älskar julen och allt som kommer med den. Och som om inte julmyset skulle räcka så fyller han också år på julafton. Men i år är ingenting som vanligt. Julian och hans familj bär på en stor sorg efter storasyster Junis död. Mamma och pappa orkar inte pynta och pyssla. Men så träffar Julian Hedvig som också är en stor julälskare och de blir snabbt vänner. Men det är något konstigt med Hedvig, hennes familj och huset hon bor i. Julian kan bara inte sätta fingret på vad det är, men konstiga saker händer när de ses.

"Snösystern" är en bok som jag absolut rekommenderar att man läser nu inför jul, men den skulle också passa som julklapp 🎁 Vill ni göra som jag - lyssna på den så är ljudboken uppläst av Hannes Meidal och den är 4 timmar och 3 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar