Sök i den här bloggen

Translate

måndag 6 januari 2020

"Drakar lyfter i motvind" av Frida Moisto

För snart ett år sedan läste jag "Som Nitroglycerin", som är den första delen i serien om kriminalkommissarie Lisa Engström av Frida Moisto. Jag gillade den och det kan ni läsa om ifall ni klickar på titeln ovan. "Drakar lyfter i motvind" är alltså uppföljaren och även den får väl godkänt av mig. Jag gillar fortfarande karaktärerna och det är definitivt spännande från första till sista sidan. Att det tagit mig lite tid att läsa den (sedan den kom) beror precis som med många andra böcker att den enligt mig är lite för somrig för december.

Jönköpings innekille nummer ett, Johan Lundblad, hittas brutalt knivhuggen efter en utekväll. Han lever när han anländer till sjukhuset men läget är kritiskt. Sten Johansson och Lisa Engström tilldelas utredningen och det är extra känsligt då Johan Lundblads morbror Leif Blomqvist också är polis och dessutom en av Lisas största fiender. Leif är fast besluten att ta reda på vad det är från Lisas förflutna som hon döljer. När Johan dör ändras så klart fallet till mordutredning och den drar fram familjehemligheter och relationer som inte alla vill ska avslöjas.

"Drakar lyfter i motvind" är läsvärd (precis som första delen i serien) och jag väntar med spänning på fortsättningen. Boken finns också som ljudbok. Den är uppläst av Gunilla Leining och den är 13 timmar och 13 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar