Sök i den här bloggen

Translate

söndag 19 januari 2020

"Mademoiselle X" av Mikael Ressem

Det är alltid något av en fröjd att lyssna på en av Mikael Ressems böcker, dels eftersom de är spännande och humoristiska men också pga att det är Fredde Granberg som läser dem. Den senaste och nionde delen i serien om ambulanssjuksköterskan Erik Sandström heter "Mademoiselle X" och ljudboken är 8 timmar och  28 minuter lång.

Två kvinnor utför under samma dag varsitt bestialisk mord på två olika platser i Gävle. Båda kvinnorna grips och båda två lider av Cotards syndrom, vilket innebär att de tror sig vara döda. Både Erik Sandström och ordningspolisen Patrik Andréasson befinner sig på brottsplasterna och blir indragna i utredningen vilket också deras gemensamme vän Tomas Svensson och Patriks pappa blir. Utredningen blir svår och spåren leder bakåt i tiden till något som Tomas trodde han lagt bakom sig. Upplösningen på fallet kommer att få konsekvenser för alla inblandade.

Jag gillar som sagt den här serien och "Mademoiselle X" är inget undantag. Jag gillar blandningen av spänning och humor, som är perfekt balanserad. Med andra ord rekommenderar jag den här boken men också de tidigare delarna. Ni kan läsa om flera av dem genom att söka på författarens namn ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar