Sök i den här bloggen

Translate

söndag 9 februari 2020

"Kallare än is" av Helena Kubicek Boye

Äntligen har tredje delen av Helena Kubicek Boyes serie om psykologen Anna Varga kommit! "Kallare än is" är lika lättläst som de tidigare delarna och storyn är spännande och intressant. Men det bästa med den här serien är nog karaktärerna, deras liv och miljön i och kring Säter där allt utspelar sig. Detta kryddar verkligen till allt och ökar nerven genom hela serien.

Två skridskoåkare hittar en ung kvinna död på isen utanför Säter. Hon är illa tilltygad och har nästan inga kläder på sig. Polisen startar naturligtvis en mordutredning. Psykologen Anna Varga har lämnat sitt arbete på den rättspsykiatriska kliniken och börjat arbeta inom öppenvårds­­psykiatrin. Efter allt som hänt känns detta som en lättnad för henne. Men så får hon veta att den döda flickan på isen är en av hennes patienter och plötsligt har hon mycket att fundera på. Kan hon ha missat något under deras samtal? Hon startar sin egen parallella utredning och det blir allt annat än ofarligt. Samtidigt beslutas att vargjakten ställs in och det skapar klyftor mellan folk. Någon verkar också helt strunta i beslutet för en varghona hittas lemlästad och död.

Jag är som sagt förtjust i den här serien och ni kan läsa om de tidigare delarna genom att söka på författarens namn i sökrutan ovan. Jag hoppas att det kommer att komma en minst lika spännande och bra fortsättning efter "Kallare än is". Boken finns också som ljudbok. Den är uppläst av Gunilla Leining och den är 7 timmar och 3 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar