Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 26 februari 2020

"Mellan djävulen och havet" av Maria Adolfsson

Vad jag gillar den här serien! "Mellan djävulen och havet" är den tredje delen i Maria Adolfssons serie som utspelar sig i det fiktiva Doggerland. Läs om de första två böckerna genom att söka på författarens namn i sökrutan ovan. Spänningen kryper under skinnet, karaktärerna är intressanta och man känner att man lär känna dem och Doggerland är så där prefekt hårt, kargt och mörkt men ändå vill man kunna fara dit och njuta av miljöerna som beskrivs.

Världsartisten Luna befinner sig i hemlighet i sitt barndoms Doggerland för att spela in sin första skiva efter tio års tystnad. Kriminalinspektör Karen Eiken Hornbys inneboende (och typ pojkvän) Leo jobbar med skivan och Karen blir svartsjuk då hon presenteras för Luna. Och när hon får höra att Luna försvunnit och att man vill att hon diskret ska ta reda på vad som hänt blir hon inte direkt överförtjust. Att Luna har en förmåga att försvinna på egen hand är allmänt känt och det är vad hon tror har hänt. Samtidigt blir ännu en kvinna överfallen av den serievåldtäktsman som härjar fritt. Karen och hennes kollegor sätter in allt de har för att äntligen kunna ta fast förövaren. Våren är ovanligt varm och Karen ställs inför val som kommer vara livsavgörande, både för henne och andra...

"Mellan djävulen och havet" är en riktigt spännande bok och så klart rekommenderar jag den till alla deckarälskare. Men har ni inte redan läst de första två delarna så tycker jag att ni ska göra det först. "Mellan djävulen och havet" finns också som ljudbok. Den är uppläst av Angela Kovács och den är 12 timmar och 13 minuter lång. För min del börjar nu längtan och väntan på en (förhoppningsvis!!) fortsättning på den här underbara serien!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar