Sök i den här bloggen

Translate

lördag 21 mars 2020

"Morgongåvan" av Susanne Boll

Jag gillar Susanne Bolls serie om psykologen Vera Lilja och därför bestämde jag mig för att köpa en av hennes tidigare böcker på årets bokrea, "Morgongåvan". Den är inte så lik böckerna i serien jag nämnde men den är bra. Det var svårt att lägga ner boken innan den var utläst. Boken bygger nästan helt på dess karaktärer och jag gillar hur författaren lyckas knyta ihop dem och hela den här sorgliga och spännande historien. "Morgongåvan" finns också som ljudbok. Den är uppläst av Viktoria Flodström och den är 7 timmar och 19 minuter lång.

Nathalie kämpar med att hitta sig själv och vad hon vill med sitt liv. Hon jobbar lite extra som mentalvårdare men sjunger också i ett band. Hon tycker om att bli sedd och uppskattad på scenen och flirtar gärna med olika män. Jonas är ett skadat barn i en mans kropp. Han plågas av minnen från en barndom med en alkoholiserad mamma och henne suparkompisar. Vissa mer elaka än andra. Han befinner han sig på psykosens rand. Våldet och en störd sexualitet bor i honom, men han döljer det bakom en fasad som en ordningsam banktjänsteman. Efter en spelning vaknar Nathalie upp i ännu en främmande säng, men den här gången är något annorlunda. Hon är ensam och hon är inlåst...

"Morgongåvan" kryper in under skinnet och stannar kvar efter att boken är slut. Jag rekommenderar den varmt. Och vill ni läsa om fler böcker av Susanne Boll så sök på hennes namn i sökrutan ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar