Sök i den här bloggen

Translate

söndag 31 maj 2020

"Handelsvara: kvinna" av Johanna Bäckström Lerneby

Eftersom "Handelsvara: kvinna" är en verklig historia så kommer jag inte skriva något omdöme om innehållet. Mer än att det är fullständigt fasansfullt och avskyvärt. Johanna Bäckström Lerneby har i den här boken återgivit den skrämmande verkligheten om människohandel och trafficking. Hon berättar bakgrunden till att rumänska Diana hamnar i Sverige och hon beskriver vad Diana och de andra kvinnorna tvingas till och hur. Sedan får man också följa polisens tillslag och den följande rättsprocessen. Om man nu skulle hoppas på ett lyckligt och vackert slut så får man tänka om - för den riktiga världen har sällan sockersöta sagoslut... "Handelsvara: kvinna" är en viktig bok och den är väldigt välberättad. Jag önskar att alla skulle läsa eller lyssna på den!

Diana kommer till Sverige med drömmar om en bättre tillvaro för sig och sin familj. Maken har sagt att de ska jobba med äldre personer så när han ger henne en kort kjol och ett par höga klackar för att sedan tvinga ut henne i den iskalla Göteborgsnatten inser Diana att hon har blivit lurad. Hon tvingas med våld och hot att prostituera sig och hon vågar inte säga ifrån eftersom maken då hotar med att hennes två barn kommer att omhändertas hemma i Rumänien...

Ljudboken är uppläst av Philomène Grandin och den är 6 timmar och 25 minuter lång. Snälla ni, läs eller lyssna på den här boken!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar