Sök i den här bloggen

Translate

lördag 23 maj 2020

"Smuts" av Katarina Wennstam

Då har jag äntligen läst den första boken om åklagare Madeleine Edwards. Jag har läst fler av Katarina Wennstams böcker men just "Smuts" har hela tiden halkat neråt på listan av någon anledning. Den har hela tiden funnits kvar där och att den blivit just kvar kan bero på att jag läst de flesta av de efterkommande böckerna redan. Nu aktualiserades ju just "Smuts" de senaste veckorna och jag kände att det var på tiden att läsa eller lyssna på den. Katarina Wennstam är en ypperligt bra författare och jag gillar de böcker jag läst. Hon kan verkligen beskriva omständigheter och karaktärerna blir verkliga. Ämnet i boken gör att det här är en av de böcker som borde vara obligatorisk läsning för alla.

Jonas Wahl är framgångsrik advokat, med en stark och vacker fru, fina barn och ett vackert hem. Hans karriär har tagit ordentlig fart och han har fått ett erbjudande från TV att kommentera en traffickingrättegång som dominerar nyhetsbevakningen. Själv känner han att det är typiskt att det blev just denna rättegång som skulle ge honom den chansen. Detta eftersom han själv i flera års tid köpt sex av prostituerade. Naturligtvis är det inget som hans fru och barn känner till och så ska det så klart fortsätta vara. Att hon redan känner på sig att saker inte står rätt till i deras äktenskap vet han inte om. Inte heller vet han att hans 14-åriga dotter utforskar sin sexualitet. Skam och skuldkänslor är på olika sätt en stor del av familjens liv...

Jag lyssnade på "Smuts". Ljudboken är uppläst av Angela Kovács och den är 11 timmar och 43 minuter lång. Vill ni läsa om fler böcker av den här författaren så sök på hennes namn i sökrutan ovan. Jag har fortfarande en del av hennes böcker kvar på Att läsa-listan och jag ser fram emot att läsa dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar