Sök i den här bloggen

Translate

måndag 22 juni 2020

"En andra allians" av Denise Rudberg

Jag älskar Denise Rudbergs serie Kontrahenterna! ♥️ Det är en härlig blandning av spänning, historia och mycket intressanta karaktärer som man bara vill lära känna ännu bättre. "En andra allians" är den andra delen i serien och den smälte som smör i solstolen under midsommarhelgen! Har ni inte redan tagit er an den här serien så måste ni göra det nu! Första delen heter "Det första chiffret" och den kan ni läsa om genom att klicka på titeln. 

De tre unga kvinnorna Elisabeth, Iris och Signe har under brinnande krig valts ut för att genom signalspaning knäcka tyskarnas kod. Tillsammans med flera andra jobbar de i hemlighet på en maskin som ska hjälpa dem med det. Samtidigt pågår det ett vardagsliv i Stockholm och det ter sig väldigt olika för de tre. Elisabeth är van vid fina tillställningar och på en av dem träffar hon två tyska militärer som efter det spionerar på henne. Signe känner sig mer och mer sjuk. Hennes månatliga är mycket svår och det slutar till sist riktigt illa. Iris och hennes två söner kämpar på. De vet inte var maken/pappan finns och Iris syster Kati gör sig från och till påmind. Något som intresserar fler än dem eftersom Kati är förlovad med en tysk.   

Det absolut sämsta med de här böckerna är att de tar slut så snabbt! Nu är jag ju tvingad till att sitta här och vänta på nästa del i serien. Jag hoppas verkligen att jag slipper längta alltför länge... Om ni vill ha välskrivna, lättlästa och intressanta böcker i hängmattan i sommar så är den här serien perfekt! ☀️

"En andra allians" finns också som ljudbok. Den är uppläst av Anna Maria Käll och den är 7 timmar och  56 minuter lång. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar