Sök i den här bloggen

Translate

lördag 25 juli 2020

"Beatrice" av Lina Bengtsdotter

"Annabelle", "Francesca" och nu "Beatrice". Lina Bengtsdotters tredje bok är lika intressant och välskriven som de två första delarna i serien om kriminalinspektör Charlie Lager. Jag fascineras av att Bengtsdotter så lätt kan få det vardagliga så spännande men också på samma sätt belysa hur mycket hemskt som antagligen också finns runt omkring oss och som vi inte ser om inte något fruktansvärt händer som för fram det i ljuset. 

Charlie Lager och kollegan Anders skickas till Karlstad där en nio månaders flicka försvunnit. Mamman har ställt ut lilla Beatrice på verandan där hon normalt sover middag och när hon en dryg timme senare kommer ut är både vagnen och barnet borta. Pappan har nyligen sålt sitt företag för flera miljarder och familjen har återvänt till Sverige från Moskva. Kan försvinnandet vara ett utpressningsförsök? Men inga krav på pengar kommer och Charlie och Anders finner inga spår efter det försvunna barnet. Charlie är säker på att föräldrarna och deras vänner döljer något och ju mer de gräver desto tydligare blir det, men vad? Och kan hemligheterna leda dem på rätt spår?

"Beatrice" är en mycket läsvärd bok och den går att läsa utan att man först läst de två första delarna. Men jag rekommenderar att man läser dem alla och i rätt ordning. Själv längtar jag redan nu efter att få veta vad som väntar Charlie Lager härnäst. "Beatrice" finns också som ljudbok. Den är uppläst av Mirja Turestedt och den är 7 timmar och 30 minuter lång. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar