Sök i den här bloggen

Translate

lördag 11 juli 2020

"En cirkel av sten" av Elly Griffiths (originaltitel: "The stone circle")

En bortglömd bok... ja för min del blev det visst så! Jag älskar den här serien och ändå har jag låtit den här senaste delen förbli oläst... Illa! Men nu har jag äntligen lyssnat på den och återigen har Elly Griffiths skrivit en jättebra, intressant och spännande bok. "En cirkel av sten" är den elfte delen om rättsarkeologen Ruth Galloway och kommissarie Harry Nelson och karaktärerna är också favoriter hos mig. Ljudboken är uppläst av Angela Kovács och den är 10 timmar och 35 minuter lång. 

Nelson har fått en rad anonyma och hotfulla brev. De påminner om brev han fick för länge sedan men mannen som skrev dem är död. Därför tror Ruth och Nelson att de möter ett spöke från det förflutna. Men det visar sig vara den döde Eriks son som leder utgrävningen där ett nutida lik hittas. Självklart blir de båda två indragna i utredningen. På det privata planet hoppas Ruth fortfarande lite på att Nelson ska välja henne och deras dotter, men Nelsons fru ska vilken dag som helst föda barn och det är någon Ruth vet försvårar allt...

Som sagt; jag älskar den här serien och eftersom jag var sen med att läsa "En cirkel av sten" så behöver jag inte vänta så länge på nästa del. Den kommer nämligen i oktober och jag längtar redan! 💙 Innan dess (snart faktiskt) kommer jag också kunna bjuda på ett omdöme om en fristående bok av denna författare. Vill ni läsa om fler av hennes böcker här på bloggen så sök på hennes namn i sökrutan ovan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar