Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 1 juli 2020

"Feber" av Johan Brännström

En ny bekantskap! "Feber" är Johan Brännströms deckardebut och det är en spännande deckare med högt tempo som jag gillade! Det är inte så mycket polisutredning i fokus utan man får främst följa journalisten Mikaela Skölds kamp för att hitta sin försvunna dotter. Sedan finns poliserna där för att göra sitt också. Det är alltid kul med böcker som hittar en liten egen nisch och det tycker jag att denna gjort. 

Mikaela Sköld är inrikesreporter på Sveriges största nyhetsbyrå och hon är ensamstående mamma till tolvåriga Vanja. När Vanja blir sjuk tvingas hon lämna henne ensam eftersom Vanja är för gammal för VAB. Vanja har hög feber så Mikaela tror att det hon berättar att hon hört, sett och upplevt är feberhallucinationer. Men så försvinner Vanja. Polisen kopplas in men det finns inte så mycket att gå på. Mer än möjligtvis Vanjas pappa, Mikaelas ex. Han vet inte om att han har en dotter eftersom han i början av graviditeten misshandlade Mikaela svårt och dömdes till ett långt fängelsestraff. Men kan han ha fått veta att Vanja finns och är hans? Mikaelas egna efterforskningar leder till Darknet och de mörkaste vrårna av nätet. Andra flickor har figurerat där under de mest brutala omständigheter man kan tänka sig...

Jag tycker som sagt att "Feber" är en bra debut! Kommer det mer av denna författare så kommer jag säkert att läsa eller lyssna på det också. Ljudboken är uppläst av Gunilla Leining och den är 9 timmar och 48 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar