Sök i den här bloggen

Translate

fredag 31 juli 2020

"Fruset guld" av Cilla och Rolf Börjlind

Den sjätte delen om Olivia Rönning och Tom Stilton är här och nu har jag äntligen läst den! "Fruset guld" är mycket bra och spännande och jag tycker att den här serien fortfarande håller bra. Cilla och Rolf Börjlind lyckas alltid med att hålla böckerna aktuella eftersom de väver in samhällsaktuella frågor i handlingen och det tror jag är ett av framgångsrecepten för de här böckerna. 

Efter en riktigt varm sommar smälter ett lik fram i Arjeplogsfjällen. Olivia Rönning har precis kommit hem från en semesterresa med nya pojkvännen och hon skickas direkt till Arjeplog för att bistå den lokala polisen. Under helikopterflygningen till fyndplatsen i fjällen råkar hon och piloten ut för dåligt väder och de störtar. Olivia beger sig för att hämta hjälp men träffar på två personer som verkar ha skumma avsikter med att befinna sig där och det slutar med att hon blir skjuten. Detta får Tom att lämna Thailand för att åka hem och hjälpa Olivia. Även Mette och Abbas vill dra sitt strå till stacken för att ta reda på vad det är som pågår. Offret i fjällen visar sig vara en man som försvann för 20 år och det försvinnande utreddes av Tom, Mette och Olivias pappa Arne. Ska de äntligen få svar på vad som hände för 20 år sedan?

Som sagt; den här serien är riktigt bra och visst "Fruset guld" går att läsa fristående, men jag rekommenderar att man läser alla böckerna och att man gör det i rätt ordning. Vill ni hellre lyssna på "Fruset guld" så finns den också som ljudbok. Den är uppläst av Nina Zanjani och den är 12 timmar och 23 minuter lång. Jag drar till med en gissning på att det kommer en sjunde bok (lite beroende på hur denna slutar) och den längtar jag redan efter... 🧡

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar