Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 7 juli 2020

"Guldmakaren" av Mats Ahlstedt

Den femte delen om Ella Werner är här! Mats Ahlstedt skriver två serier (Ella Werner och Fatima Wallinder) men han väver också samman dem genom att låta karaktärerna dyka upp i båda serierna, men med skiftande fokus mellan dem. Jag tycker att det är smart för det gör längtan mellan nya böcker lite lättare. I "Guldmakaren" är alltså Ella i fokus och som vanligt är det spännande och underhållande. Jag lyssnade på boken och ljudboken, som är uppläst av Katarina Ewerlöf, är 8 timmar och 38 minuter lång. 

Ella Werner ska för första gången bli hanterare för en infiltratör. Christer Quist är nyligen frigiven efter ett långt fängelsestraff och nu har han lovat att han ska infiltrera det kinesiska brottssyndikatet Triaden. För att komma in i gänget måste han visa sig värdig och det gör han genom att döda Ella. Eller i alla fall få det att se ut som han gjort det. Samtidigt tror andra medlemmar i Triaden att de lyckats mörda Ellas sambo, polisen Nicklas Crona. De har dock tagit fel på person, men för att Triaden ska tro att de lyckats så går de båda under jorden. Allt för att de till slut äntligen ska kunna besegra syndikatet. Men hela operationen kommer att riskeras då de upptäcker att det finns en mullvad i polishuset. En mullvad som kontinuerligt rapporterar till fienden...

Jag tycker att den här boken är värd att läsas och har ni inte upptäckt Ahlstedts tidigare böcker redan så är det kanske dags att göra det i sommar 🧡 Själv ser jag fram emot att få fortsätta följa både Ella och Fatima! 

Vill ni läsa om fler böcker av den här författaren så sök på hans namn i sökrutan ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar