Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 22 september 2020

"Familjen Lambs hemlighet" av Lisa Jewell (originaltitel: "The Family Upstairs")

Nu har jag lyssnat på "Familjen Lambs hemlighet". Den har legat på min att lästa-lista ganska länge nu men hela tiden halkat ner. Egentligen inte av någon annan anledning än att det kommit ut en ny bok som petat ner den. Men nu är den alltså utlyssnad och det är en helt okej deckare. Kanske inte en så stor hit som tidigare läsares betyg antydde, men det är hyggligt spännande och det finns en twist på slutet som det nästan alltid gör när det gäller Lisa Jewell. Det finns fler böcker av henne här på bloggen och dem kan ni läsa om ifall ni söker på hennes namn i sökrutan ovan. 

För 25 år sedan kallades polisen till ett hus på Cheyne Walk. Väl där hittade de tre döda kroppar och en bebis i en vagga i ett av sovrummen. De senaste åren hade huset bebotts av ett slags kollektiv med både vuxna och barn. Nu hittades endast en bebis medan de andra barnen verkade vara spårlöst försvunna. I nutid får tjugofemåriga Libby Jones reda på att hon är arvtagerska till ett övergivet hus i fashionabla Chelsea i London. Huset är värt otaliga miljoner och Libbys liv förändras från en dag till en annan. Det visar sig att hon är den överlevande bebisen som man hittade i sovrummet. Huset i sig skrämmer Libby och hon kan inte låta bli att undra vad som hände med hennes syskon. Lever de fortfarande eller är de döda? Vad Libby inte vet är att någon håller koll på henne, någon som av fler anledningar vill veta vad hon gör.

Ljudboken är uppläst av Maria Lyckow och den är 9 timmar och 30 minuter lång. Vill man ha en bok där den psykologiska spänningen är högre än tempot i handlingen så är detta en alldeles utmärkt bok att mysa med i höst! 💜

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar