Sök i den här bloggen

Translate

lördag 12 september 2020

"Mörkt vatten" av Robert Bryndza (originaltitel: "Dark Water")

Nu har jag lyssnat på den tredje delen, "Mörkt vatten", i Robert Bryndzas serie om kriminalkommissarie Erika Foster och jag tycker att böckerna bara blir bättre och bättre. Det är spännande och intressant, både vad gäller intrigen och karaktärerna. Ljudboken är uppläst av Hanna K Schmitz och den är dryga 11 timmar lång.

Erika Foster har fått tips om att det kan finnas bevismaterial i ett stort narkotikamål i ett nerlagt stenbrott i Londons utkanter. Hon fattar beslut om att det ska genomsökas och de hittar narkotikan djupt nere i bottenslammet. Men de hittar också en kropp. Det visar sig vara den sjuåriga Jessica Collins, som skapade stora rubriker när hon spårlöst försvann tjugosex år tidigare. Erika kämpar för att få utreda fallet och stöter på hemligheter både hos flickans familj och hos de poliser som utredde försvinnandet då det hände. Det är svårt att få vittnen att minnas och berätta och det finns de som inte vill att fallet ska bli löst. De är dessutom beredda att göra vad som helst för att hindra Erika från att få fram sanningen.

"Mörkt vatten" är en spännande bok som jag varmt rekommenderar. Har ni inte redan läst eller lyssnat på de två första delarna (läs om dem här på bloggen genom att söka på författarens namn i sökrutan ovan) så börja med dem! 💙

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar