Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 16 september 2020

"Syndafallet" av Ruth Rendell (originaltitel: "The Babes in the Wood")

Ledig onsdag och jag har lyssnat ut Ruth Rendells bok "Syndafallet". Det var jättelänge sedan jag läste någon bok av henne så det kändes bra att göra det nu. Dessutom är det en alldeles perfekt och mysig bok så här på hösten eftersom titeln stämmer bra med stämningen i handlingen. Att lyssna på regn som smattrar mot fönstret samtidigt som man läser den här gör upplevelsen ännu bättre. För ja, det är en bra och spännande bok även om tempot inte är så högt. Det är mer en klassisk mysdeckare än nervpirrande spänning. Ljudboken är uppläst av Jan Waldekranz och den är 12 timmar och 47 minuter lång. 

Regnet vräker ned över Sussex och floden Kingsbrook har svämmat över. Detta har i sin tur orsakat att flera hus står under vatten. Även kommissarie Wexfords hus är i fara, men än har inte vattenmassorna nått hela vägen fram. Mitt i den dramatik naturen bjuder på anmäls två tonåringar försvunna. Föräldrarna har varit i Paris över helgen och när de kommer hem är både barnen och mammans väninna, som bott hos dem i föräldrarnas frånvaro, försvunna. Deras teori är att alla tre drunknat i vattenmassorna, men Wexford är tveksam till att det är det som hänt. Men hans chef tror på det så av den anledningen går utredningen på halvfart. Först då vattnet drar sig tillbaka kan man konstatera att de inte drunknat och nu påbörjas en utredningen om eventuell kidnappning. När så en tv-kändis hittar en bil med ett lik i utkanten av sina ägor väljer han först att dölja sitt fynd för polisen. Men till slut uppdagas det och nu inser Wexford att han står inför ett av sina mer komplicerade fall. Det hela utvecklas till en mordutredning som kommer att föra honom ända till Uppsala i Sverige.

Japp, det finns en liten Sverigekoppling i boken och det är ju alltid kul. Som jag skrev ovan gillar jag "Syndafallet" och rekommenderar den varmt. Nu ska jag fortsätta njuta av denna lediga dag 🍁🍂
  

1 kommentar:

  1. Trevligt med också äldre böcker här !! Tack

    SvaraRadera