Sök i den här bloggen

Translate

söndag 4 oktober 2020

"Kungariket" av Jo Nesbø (originaltitel: "Kongeriket")

En ny bok av Jo Nesbø gör mig normalt väldigt pirrig och intresserad, men "Kungariket" tycker jag inte säljs in så bra i baksidestexten så det är mest pga av gamla meriter som jag valde att lyssna på den här boken. Nu var den mycket bättre än den lät, men inte så bra som jag hade hoppats. Jag tycker att den hade vunnit på att vara lite kortare och att storyn skulle hållit ett högre tempo. Det blev för mycket av allt helt enkelt och av den anledningen blir betyget inte mer än medelbra.

Roy är en mekaniker som lever ett enkelt liv i barndomshemmet uppe i bergen. Hans högsta dröm är att äga sin egen bensinstation och verkstad. Men friden störs när hans lillebror Carl återvänder hem med en ny fru och högtflygande planer. De vill bygga ett hotell på familjens ägor och de vill att hela byn ska satsa pengar i projektet. Carl vill återuppliva bygden, men hemligheter från brödernas barndom gör sig snart påminda. Roy har alltid varit en storebror som skyddat sin lillebror, men han känner att han misslyckats då det var som viktigast att göra det. När allt återigen trasslar till sig och allvaret återigen slår till är frågan om Roy ännu en gång kan, eller ens vill, göra allt för att ta dem igenom det...

Gillar ni Jo Nesbø så ska ni så klart läsa eller lyssna på "Kungariket". Men om ni ska välja den här författaren för första gången så rekommenderar jag Harry Hole-serien långt före den här boken. Ljudboken är uppläst av Magnus Roosmann och den är 19 timmar och 47 minuter lång. Vill ni läsa om fler böcker av den här författaren så sök på hans namn i sökrutan ovan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar