Sök i den här bloggen

Translate

fredag 13 november 2020

"27 sekundmeter, snö" av Kerstin Göransson-Ljungman

1939 debuterade Kerstin Göransson-Ljungman med den här boken. "27 sekundmeter, snö" har tydligen vid flera tillfällen röstats fram till en av de bästa svenska kriminalromanerna. Jag har helt missat den fram till nu men eftersom den nu finns tillgänglig som ljudbok hamnade den i mitt blickfång och nu har jag lyssnat på den. Det är en charmig pusseldeckare som kryddas extra av det gammeldags språk som används. Jag gillar den och är glad över att nu ha lyssnat på den ☃️ Ljudboken är uppläst av Nadja Mirmiran och den är 7 timmar och 3 minuter lång.

En brokig skara turister beger sig en morgon ut på det jämtländska fjället för ett par dagars skidtur. Men det blåser upp till storm och de tvingas ta sin tillflykt till Eggens fjällstation. Under natten som följer mördas en av dem och mördaren måste vara en av de andra som är instängda på fjällstationen. Alla misstänker varandra och stämningen blir mer och mer ansträngd. Och när det sedan sker ännu ett mord blir situationen ännu mer allvarlig och hätsk. Vem är mördaren och kommer stormen bedarra så att de kan ta sig tillbaka till civilisationen? 

"27 sekundmeter, snö" är en av de första svenska pusseldeckarna och beskrivs som sagt också som en av de bästa. Jag är beredd att hålla med 💙 Stämningen för en sådan här intrig blir så prefekt med en storm som stänger in alla misstänkta på en liten yta. Och den passar ju alldeles perfekt denna tid på året, även om nu snön och snöstormarna lyser med sin frånvaro än så länge... Nu önskar jag er alla en fortsatt trevlig fredagskväll! ❄️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar