Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 17 november 2020

"Destination okänd" av Agatha Christie (originaltitel: "Destination Unknown")

När det gäller den här boken så är det mest omslaget och kodordet SNÖ som ger en vinterkänsla eller vinterstämning. Men det är en Agatha Christie-bok som jag inte tidigare varken läst eller sett filmatiserad och det är en riktigt bra story så jag rekommenderar den varmt! "Destination okänd" tillhör varken serien om Hercule Poirot eller serien om Miss Marple. 

Flera framstående vetenskapsmän och vetenskapskvinnor världen över har försvunnit spårlöst och agenten Jessop vill ta reda på vad som egentligen hänt dem. Man har misstankar om att de kan ha lurats, övertalats eller kidnappats. Det bestäms att man ska följa efter den försvunne kärnforskaren Thomas Bettertons fru när hon bestämmer sig för att lämna landet. Hilary Craven har förlorat sitt barn och blivit lämnad av sin man. Hon står i begrepp att ta sitt liv på ett marockanskt hotell när Jessop kommer in i hennes liv. Eftersom Bettertons fru dött i en flygkrasch och Hilary liknar henne övertalar Jessop henne att ta fru Bettertons plats. Hon ska låtsas vara den omkomna kvinnan i förhoppning att någon ska närma sig henne med erbjudandet om att återförenas med den försvunne maken. Snart finner sig Hilary bland en udda blandning resenärer på väg mot en okänd destination. 

Jag tycker att det här en perfekt bok att mysa lite med i dessa gråa tider!! ❄️❄️ Ljudboken är uppläst av Kerstin Weman Thornell och den är 7 timmar och 55 minuter lång. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar