Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 17 december 2020

"Försvararen" av Anna Karolina

Äntligen har jag läst "Försvararen" - som är Anna Karolinas senaste bok. Med den här boken påbörjar hon en ny serie om polisen Ebba Tapper som headhuntas till en av Sveriges främsta advokatbyråer. Jag har sparat lite på den eftersom storyn börjar på julafton och därför tyckte jag att den passade att läsa nu. Handlingen är spännande, tempot är hyggligt högt och karaktärerna är tillräckligt intressanta för att man ska vilja läsa mer. 

På julafton påminner Jasmine Moretti sin tvillingbror Nicolas om att en av dem ska dö den dagen. En spåkvinna har sagt till henne att endast en av dem kommer fylla 30 år, och det är deras födelsedag i morgon. Brodern lovar att stanna med henne hela dygnet för att hon ska känna sig trygg. De firar julen bl.a. inne på en pubtoalett med ett par linor kokain och fortsätter festen tills de däckar hemma i Jasmines soffa. Tyvärr visar sig spådomen sann och bara en av dem vaknar dagen efter. Ebba Tapper är inte längre polis och hon dränker sina sorger i alkohol. På juldagen vaknar hon av ett envist knackande på dörren och utanför står den beryktade advokaten Angela Köhler. Hon talar om för Ebba att hon vill anställa henne så att hon kan bistå henne med den nya högprofilerade klienten. Och vips är Ebba biträdande jurist i Sveriges just nu hetaste mordutredning...

Jag gillade den här boken, speciellt eftersom storyn lever till precis sista meningen. Jag ser absolut fram emot fortsättningen och det blir spännande att se hur Anna Karolina tänkt sig den. "Försvararen" är ett hett boktips inför julen! 🎁 Den finns också som ljudbok - uppläst av Katarina Ewerlöf och dryga 11 timmar lång. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar